Egzamin na patent
- szopa-michal@tlen.pl
Re: Egzamin na patent
@TomekK
Tylko czemu chcą walczyć kosztem strzelców? Typowy pies ogrodnika. Czytałem te komentarze i nie mam nic przeciwko by starali się o swoje, a tak wyobraź sobie siebie jak jedziesz na patent i zdałeś a tutaj Ci go nie dają bo maszynka do zarabiania komuś się zepsuła. Nie przekonasz mnie, że w tym kierunku to słuszna ich postawa.
P.S. i po jakiej znajomości? Kogo z kim? ŚZSS z PZSS? Bo klub nie organizuje egzaminu, Klub tylko udostępnia obiekt (a komentarze takie też tam były).
Tylko czemu chcą walczyć kosztem strzelców? Typowy pies ogrodnika. Czytałem te komentarze i nie mam nic przeciwko by starali się o swoje, a tak wyobraź sobie siebie jak jedziesz na patent i zdałeś a tutaj Ci go nie dają bo maszynka do zarabiania komuś się zepsuła. Nie przekonasz mnie, że w tym kierunku to słuszna ich postawa.
P.S. i po jakiej znajomości? Kogo z kim? ŚZSS z PZSS? Bo klub nie organizuje egzaminu, Klub tylko udostępnia obiekt (a komentarze takie też tam były).
Przecież wszystkie przyszłe problemy z tymi egzaminami nie będą wynikać z tego co napisałeś tylko z faktu że ŚZSS przeprowadził je nie zgodnie z obowiązującymi - wg PZSS - przepisami. I osobiście doradziłem jednemy koledze żeby odpuścił sobie egzamin w Bielsku bo spodziewałem się jakie cyrki będą, co pisałem już tu wcześniej.szopa-michal@tlen.pl pisze: ↑2025-07-30 13:30wyobraź sobie siebie jak jedziesz na patent i zdałeś a tutaj Ci go nie dają bo maszynka do zarabiania komuś się zepsuła.
A co do słuszności działań. Wątpię żebyś stał bezczynnie gdybyś wiedział że firma z Twojej branży sprzedaje taniej bo nie wystawia faktur a Ty tracisz klientów, albo śmieci wali po nocach do kubłów na osiedlu i tnie koszty produkcji (autentyk z branży mojego kolegi).
Więc myślę że to dopiero początek imby jaka wyniknie z nowym regulaminem na patent, bo skoro czytałeś tam komentarze to widziałeś że raczej są zdeterminowani do działania.
To co teraz za działania beda podjete?
Gdzie bedzie skarżona zasadność przeprowadzenia egzaminu?
Gdzie bedzie skarżona zasadność przeprowadzenia egzaminu?
Mateusz M
Prawdopodobnie będą skarżyć do uokik.
Moim zdaniem mało prawdopodobne, żeby to dotknęło zdających
Moim zdaniem mało prawdopodobne, żeby to dotknęło zdających
Mało prawdopodobne , ale w naszym państwie nie niemożliwe
To sie bede musiał wstrzymać z wystapieniem o licencje.
Aż do wyklarowania sie wykładni prawnej ...
Mateusz M
Na wyklarowanie się wykładni prawnej możesz poczekać kilka lat.
Żeby pzss uznał, że patent jest nieważny, to musiałby być IMHO wyrok sądu
Ja bym normalnie wystąpił o licencję i potem o pozwolenie. W najgorszym scenariuszu będziesz musiał kiedyś tam w przyszłości zdać sam karabin. Zresztą w takim przypadku pzss zanim cofnie patent i licencję na karabin, powinien dać możliwość "dorobienia" tego egzaminu
Szkoda życia na czekanie
Czas to pieniadz- o licencje wystapie przed koncem roku- to będę mial czas na starty na spokojnie potem , a i nazbieram sobie na pierwsze zakupy od razu 
Narazie i tak do 27 sierpnia mam czekanie aż pzss nada lub nie patent
Narazie i tak do 27 sierpnia mam czekanie aż pzss nada lub nie patent
Mateusz M
Ja zdawałem teraz 13go lipca, był pneumatyk na Kochcicach, dziś na stronie PZSS dostałem info o nadaniu patentu, nie masz się raczej czym martwić