Panowie żadne proszę.
Wnoszę.
Pracownicy WPA wykonują swoje obowiązki..
Na końcu dodaję z wyrazami szacunku. I już.
Rejestracja broni WPA Katowice
Re: Rejestracja broni WPA Katowice
Formalnie tam są widełki, ale praktyka to zawsze było 50zł za dokument (np. przy braku dokumentów w samochodzie - jak jeszcze trzeba było wozić - była stówka: 50 za dowód rejestracyjny i 50 za OC)
O co wnosisz? Przecież to Ty rejestrujesz "Nabywca broni jest obowiązany zarejestrować ją w ciągu 5 dni od dnia nabycia." Ja mam takie przygotowane:
"Wypełniając obowiązek wynikający z Art. 13. Ustawy o Broni i Amunicji, na podstawie (umowy kupna-sprzedaży/paragonu imiennego/faktury) rejestruję następującą broń palną do celów (kolekcjonerskich/sportowych): _nazwa_, kaliber ___, nr seryjny _____; rok produkcji ____."
No i jeszcze 50 za brak prawa jazdy , więc łącznie 150
Szczerze mówiąc, w kontekście broni spodziewałem się innych widełek, z tego co pamiętam to w ubojce lub którymś z "pobocznych" rozporządzeń była mowa o karze grzywny ale bez żadnej informacji ile taka grzywna wynosi, dlatego dopytuję
Wygrał Pan talonMumin pisze: ↑2024-11-05 21:53Formalnie tam są widełki, ale praktyka to zawsze było 50zł za dokument (np. przy braku dokumentów w samochodzie - jak jeszcze trzeba było wozić - była stówka: 50 za dowód rejestracyjny i 50 za OC)
O co wnosisz? Przecież to Ty rejestrujesz "Nabywca broni jest obowiązany zarejestrować ją w ciągu 5 dni od dnia nabycia." Ja mam takie przygotowane:
"Wypełniając obowiązek wynikający z Art. 13. Ustawy o Broni i Amunicji, na podstawie (umowy kupna-sprzedaży/paragonu imiennego/faktury) rejestruję następującą broń palną do celów (kolekcjonerskich/sportowych): _nazwa_, kaliber ___, nr seryjny _____; rok produkcji ____."