Rejestracja broni WPA Katowice
Re: Rejestracja broni WPA Katowice
Panowie żadne proszę.
Wnoszę.
Pracownicy WPA wykonują swoje obowiązki..
Na końcu dodaję z wyrazami szacunku. I już.
Wnoszę.
Pracownicy WPA wykonują swoje obowiązki..
Na końcu dodaję z wyrazami szacunku. I już.
Formalnie tam są widełki, ale praktyka to zawsze było 50zł za dokument (np. przy braku dokumentów w samochodzie - jak jeszcze trzeba było wozić - była stówka: 50 za dowód rejestracyjny i 50 za OC)
O co wnosisz? Przecież to Ty rejestrujesz
"Wypełniając obowiązek wynikający z Art. 13. Ustawy o Broni i Amunicji, na podstawie (umowy kupna-sprzedaży/paragonu imiennego/faktury) rejestruję następującą broń palną do celów (kolekcjonerskich/sportowych): _nazwa_, kaliber ___, nr seryjny _____; rok produkcji ____."
No i jeszcze 50 za brak prawa jazdy , więc łącznie 150
Szczerze mówiąc, w kontekście broni spodziewałem się innych widełek, z tego co pamiętam to w ubojce lub którymś z "pobocznych" rozporządzeń była mowa o karze grzywny ale bez żadnej informacji ile taka grzywna wynosi, dlatego dopytuję
Wygrał Pan talonMumin pisze: ↑2024-11-05 21:53Formalnie tam są widełki, ale praktyka to zawsze było 50zł za dokument (np. przy braku dokumentów w samochodzie - jak jeszcze trzeba było wozić - była stówka: 50 za dowód rejestracyjny i 50 za OC)
O co wnosisz? Przecież to Ty rejestrujesz"Nabywca broni jest obowiązany zarejestrować ją w ciągu 5 dni od dnia nabycia." Ja mam takie przygotowane:
"Wypełniając obowiązek wynikający z Art. 13. Ustawy o Broni i Amunicji, na podstawie (umowy kupna-sprzedaży/paragonu imiennego/faktury) rejestruję następującą broń palną do celów (kolekcjonerskich/sportowych): _nazwa_, kaliber ___, nr seryjny _____; rok produkcji ____."
Dziś byłem w odwiedzinach w naszym pięknym WPA i przekazuje jakie zmiany zaszły.
Obsługa ludzi odbywa się obecnie na parterze, za pierwszymi szklanymi drzwiami (zaraz za schodami zewnętrznymi) na wprost jest kanciapa z szybami/lustrami weneckimi. Tam dziś siedziały dwie miłe Panie u których teraz odbywa się cała obsługa. Nie trzeba już dzwonić do prowadzącego a wpis do książeczki Pani robi od ręki. Jeśli chodzi o rejestrację pierwszej sztuki i wydanie książeczki od ręki to powiedziała że jeśli nie będzie tłoku to bez problemu.
Obsługa ludzi odbywa się obecnie na parterze, za pierwszymi szklanymi drzwiami (zaraz za schodami zewnętrznymi) na wprost jest kanciapa z szybami/lustrami weneckimi. Tam dziś siedziały dwie miłe Panie u których teraz odbywa się cała obsługa. Nie trzeba już dzwonić do prowadzącego a wpis do książeczki Pani robi od ręki. Jeśli chodzi o rejestrację pierwszej sztuki i wydanie książeczki od ręki to powiedziała że jeśli nie będzie tłoku to bez problemu.
Terminy się nie zmieniły ale zarezerwuj więcej czasu, bo ja czekałem prawie 2h w kolejce 
Dni pozostały po staremu, natomiast ja w poniedziałek trafiłem na równe zero ludzi i wniosek o rejestrację wypełniałem a Pani z obsługi mi czytała dane z faktury. Wiec zależy jak trafisz.
dzwonił do mnie z WPA pan gdyż prosiłem o wydanie promes, zapytał kto mi wydał dowód osobisty, bo nie napisałem
to sobvie myśle, że każe mi dosłać odpowiednie pismo
a on mówi, że nagra sobie naszą rozmowę i to mu wystarczy
ot technologia
to sobvie myśle, że każe mi dosłać odpowiednie pismo
a on mówi, że nagra sobie naszą rozmowę i to mu wystarczy
ot technologia
pozdrawiam Tommi
- Paweł Hajdus
Hej, dwa małe pytanka ode mnie do kolegów co świeżo byli w WPA.
1. Czy te miłe Panie wydadzą mi promesę "od ręki" ? Planuję się jutro wybrać
2. Macie tam gdzieś sprawdzony parking? Ostatnio postawiłem na osiedlu obok cmentarza no i nie obyło się bez blokady na kole
1. Czy te miłe Panie wydadzą mi promesę "od ręki" ? Planuję się jutro wybrać
2. Macie tam gdzieś sprawdzony parking? Ostatnio postawiłem na osiedlu obok cmentarza no i nie obyło się bez blokady na kole